Geigerrig 2014 Catalogus

Bekijk de nieuwe interactieve Geigerrig 2014 Catalogus ! 

Lezers van onze gratis nieuwsbrief wisten het al: Camonet heeft het merk Geigerrig Hydration Systems in het assortiment opgenomen.


 De innovatieve Geigerrig Hydration Packs maken het mogelijk om meer te doen met je water (drinken, iemand anders of een dier hygiënisch laten drinken, wonden uitspoelen, verkoeling geven enz.) en maken het onderhoud bijzonder simpel: makkelijk zonder speciale borstels met de hand of zelfs nog makkelijker in de vaatwasser!
Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition
 
Hij is er! Iedereen kan nu messen slijpen als een professional!  De Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO is de meest veelzijdige elektrische slijpmachine van dit moment. Met de diverse uitbreidingssets en handige tools kunt u elk mes (maar ook scharen, bijlen, beitels, tuingereedschap enz.) eenvoudig in de juiste hoek slijpen. De Work Sharp Knife & Tool Sharpener Ken Onion Edition is het ideale gereedschap voor iedereen die makkelijk en toch met een professioneel resultaat zijn messen en gereedschap schep wil houden!

Mora Knives; een groot merk met kleine prijsjesMora is een Zweedse messen fabrikant die messen maakt voor bushcraft, houtbewerking, bouw/constructie, (sport)vissen en ook voor in de keuken. Een van de nieuwste modellen is de Mora Bushcraft Survival, een mes met een typisch Scandinavische vorm waarin twee basis behoeften om te kunnen overleven gecombineerd zijn; een mes en vuur. 

 Mora messen zijn stevig, duurzaam en ook zeer gunstig geprijsd. Neem bijvoorbeeld de Mora Craftline Q511: een zeer praktisch werkmes met stevig kunststof foedraal om het mes makkelijk aan de riem mee te dragen voor een bijzonder klein prijsje!
SOG Knives


De messenfabrikant SOG is in 1986 opgericht door Spencer Frazer in Santa Monica. Het bedrijf werd opgestart in het appartement van Frazer. De naam van het bedrijf komt van de Studies and Observation Group, een clandestiene eenheid van de CIA die tijdens de Vietnam oorlog operaties uitvoerde in onder andere Laos en Cambodja. Deze eenheid had voor de operaties een eigen mes ontwikkeld.

SOG heeft in 1986 het basisontwerp van het originele mes aangepast. Het lederen handvat werd vervangen door een handvat van geïmpregneerd leer, het lemmet was dikker en op een andere manier geslepen. Het mes sloeg aan, de kopie van het legendarische mes was beter dan het origineel.

SOG is populair bij de Amerikaanse militairen, voor de elite-troepen van de Navy SEALS heeft SOG het SEAL 2000 mes ontwikkeld.

SOG heeft zich ook toegelegd op het fabriceren van vouwmessen. Veel van deze vouwmessen, zoals de Twitch, Aegis en Slim Jim zijn uitgerust met de gepatenteerd SOG Assisted Technology (SAT). Deze techniek zorgt er voor dat wanneer het mes een klein stukje wordt geopend, veerdruk er voor zorgt dat het mes verder wordt geopend. Hierdoor is het mes makkelijk met een hand te openen.

Naast de messen is SOG ook een grote speler op de multitool markt. Enkele SOG multitools zijn uitgerust met compound leverage, een tandwieloverbrenging, zodat er ontzettend veel kracht kan worden uitgeoefend.

SOG heeft ook een multitool die naast de compound leverage ook SAT aan boord heeft, de PowerAssist. De PowerAssist bevat twee lemetten die met behulp van SAT razendsnel geopend kunnen worden.

SOG is begonnen met het verbeteren van een oud ontwerp, maar heeft sindsdien veel nieuwe ontwerpen gemaakt. Hiermee is SOG een van de meest innovatieve messenfabrikanten.